Just Veggin\’


Vaahtokarkkeja by martsa
02/07/2010, 1:30 pm
Filed under: gluteeniton, kananmunat, lasten kanssa, maidoton, maissi, reseptit

Tänään ei niin kauniin päivän kunniaksi ja yhteiseksi tekemiseksi valmistettiin vaahtokarkkeja.
Tällaisella ohjeella.

200g sokeria
(2 rkl tärkkelyssiirappia/siirappia/hunajaa)
½ dl vettä
7 liivatetta
100g valkuaista (n. 4)
1 rkl vaniljasokeria
elintarvikeväriä
tomusokeria
maissitärkkelystä
(jotain makuainetta)

Laita liivatteet kylmään veteen.
Erottele valkuaiset ja laita ne isoon kulhoon. Lisää vaniljasokeri
Sekoita maissitärkkelystä ja tomusokeria keskenään. Ja sirottele ne siivilän läpi leivinpaperin päälle.
Sokeri, siirappi ja vesi kattilaan ja kuumenna 127 asteeseen.
Kuumentamisen aikana vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Puserra vesi liivatteista ja sulata ne mikrossa välillä sekoittaen liuokseksi, jos haluat lisätä väriä, niin lisää se liivatteisiin.
Kun sokeriliemi on 127 asteista, kaada se ohuena nauhana valkuaisvaahtoon koko ajan vatkaten. Vatkaa seosta voimakkaasti muutama minuutti ja kaada sen jälkeen sekaan lämmin liivateliemi. Jatka vatkaamista kunnes seos sakenee, muuttuu kiiltäväksi ja jäähtyy hiukan.

Laita pursotinpussiin, jossa sileäreunainen tylla.
Pursota pitkiksi tangoiksi sille tomusok.jauho leivinpaperin päälle.
Anna leipäillä huoneenlämmössä rauhassa pari tuntia.
Leikkaa vaahtokarkeiksi, kun on jähmettynyt.Kierittele lopussa ”jauho” seoksessa.


Voila!

Meidän omat ovat nyt vasta jäähtymisvaiheessa, joten odottelemme miltä maistuvat. Taikina oli kuitenkin hyvää !!

-martsa-


Jätä kommentti so far
Jätä kommentti



Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s



%d bloggers like this: