Just Veggin\’


Ei-niin-laiskan tapa tehdä gheetä by justvegging
06/04/2010, 10:43 pm
Filed under: gluteeniton, intialaista, karppaus, keittoniksit, kuvat, tähteet

Jos ei halua käytä kaikkea gheetä kerralla, sitä voi tehdä pidemmällä prosessilla, jolloin sitä voi säilyttää kannellisessa lasipurkissa huoneenlämmössä n. kuusi kuukautta. Samaa prosessia käytetään kun tehdään etiopialaista niter kebbeh, ainoana erona se, että niter kebbehiin lisätään erilaisia maustetta prosessin aikana.

Ei-niin-laiskan tapa tehdä gheetä eli intialaista kirkastettua voita

Ei-niin-laiskan tapa tehdä gheetä

  • voita

Laita lasipurkkiin lämpimään veteen odottomaan. Sitten laita voita paistinpannuun hiljaisella lämmöllä, kunnes palat ovat sulaneet. Käännä levy neloselle ja anna kiehua hiljaa. Alussa se porisee kuin mikäkin aktiivisen tulivuoren laava, mutta veden haihduttua se loppuu. Riippuen voista tämä voi kestää 15-30 minsaa. Jos voisula kiehuu liian kovasti, laita levy kolmoselle. Kun voisula alkaa tuoksua ja näytä kullanruskealta, on aika ota sen pois hellalta. Nosta lasipurkki vedestä ja kuivaa sen sisältä hyvin. Lusikoi kaikki vaahto, joka on mahdollisesti voisulan päällä ja sitten kaada voisula lasipurkkiin jättäen kuona pannuun. Käytä aina puhdasta välinettä, kun purkista otetaan gheetä.

Jos haluaa vaihdella gheen makuja, voi joukkoon lisätä mm. currylehden, mikä myös estää gheen harskiintumista. Mahtavia kuvia gheen tekovaiheista löytyy A Life (Time) of Cookingin blogista.

Allergiatiedot: munaton, gluteiiniton.

-enk

Mainokset

1 kommentti so far
Jätä kommentti

Huolellisesti valmisteetu ghee muuten sopii periaatteessa maitoallergikoille, sillä sen sisältämät maitoproteiinin jäämät ovat olemattomia.

Tietenkään sitä ei pidä tarjota kysymättä maitoallergikolel, mutta esim minä uskalla käyttää, vaikka muuten reagoin melko pieniinkin määriin.

kommentti Kirjoittanut Laurenzia
Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s%d bloggers like this: