Just Veggin\’


Croissant Maker by martsa

Olin vähän aikaa sitten Tupperwaren Jubileessa Ruotsissa. Sieltä saatiin hand out-lahjana Coissant maker. Sitä piti tietysti testata.

Ensin kokeilin ihan normaalin voitaikinan kanssa. Mutta taikina ei siis nouse kuten croissant taikina tai lehtitaikina, joten en voi suositella tätä. Kauheita kovia käppyröitä!

Eilen tein sitten Croissant taikinan, jonka kanssa tuli hyviä. Kokeilin myös sellaista versiota, jotka täytettiin omenatäytteellä. Ja ne olivat loistavia!!

Croissant taikina:
n. 20 kpl

5 dl maitoa
50g. hiivaa
2 tl suolaa
200g. voita
(½dl sokeria)
n. 1l. vehnäjauhoja
muna

Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
Lisää kuivat aineet ja ½ pehmeästä rasvasta.

Kohota ½-1 tuntia

Kauli taikina levyksi. Levitä loput pehmeästä rasvasta toiselle puliskolle.
Taita toinen puoli toisen päälle ja kauli taikina uudelleen levyksi.
Taita 3 osaan ja kauli näin levy kahteen kertaan.

Tässä vaiheessa testasin sen coissant makerin, joka toimi loistavasti ja sain sillä tasakokoisia kauniita croissantteja.

Mutta muuten valmistetaan niin, ettää leikataan levy noin 10 cm kolmioiksi ja kiedotaan ne leveästä reunasta kärkeä kohti rulliksi.
Nosta pellille ja muotoile sarviksi.
Kohota 15-45 min.
Voitele munalla ennen uuniin laittoa. Paista 220 asteessa 10 min.

Täytyy muuten sanoa, että allaolevat täytetyt croissantit aamupalana olivat täydellinen alku tälle päivälle!
Ihanaa nauttia hyvästä kahvista ja ihanasta croissantista.

Täytetty Aamiaiscroissant:

tuorejuusto
salaatti
kinkku
juusto
tomaatti

Leikkaa croissant auki päältä, ei sivulta kuten normaalisti. Onnistuu muuten saksillla loistavasti.
Levitä tuorejuustolevitettä hiukan sisään.
Aseta 1 salaatinoksa viiltoon, jonka jälkeen riviin kinkkurulla, juustorulla ja kinkkurulla.
Koristele tomaatin viipaleella.

Näitä tehdään siis uudestaan!
Jos haluaa Croissantista makean version, jota voi tarjota vaikkapa iltapäivä kahvien kanssa, niin tässä on ihana täytteen ohje

Omenatäyte:
2 omenaa
2 rkl sokeria
1 tl kannelia
½ dl rusinaa
2 rkl korppujauhoja
40 g. hasselpähkinää (makuasia, mitä pähkinää haluaa laittaa)
30 g. Suolatettua voita
1 rkl tomusokeria

Naam!

-martsa-


2 kommenttia so far
Jätä kommentti

hyvä nähdä, että joku meistä on aktiivinen🙂 Muuten hyvä ajoitus, olin juuri tulossa laittamaan kirjoituksen tänne😀 No huomenna sitten, jos muistan🙂

Nousi muuten vesi kielelle. Tahdon croissanteja!

kommentti Kirjoittanut justvegging

Mä en ihan ollut vielä tyytyväinen tulokseen. Täytyy seuraavan kerran kaulita taikina vähän paksummaksi, niin tulee vielä parempia.
Eli ei kannata kaulita liian ohkaiseksi taikinaa, ehkä joki ½-1 cm ois aika hyvä.

kommentti Kirjoittanut martsa




Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s



%d bloggers like this: