Just Veggin\’


Kuusenkerkkä kokeiluja by martsa
09/07/2009, 8:02 pm
Filed under: hortoilua, HYI HYI HYI, kuusenkerkät, partaäijä

Tänään tein kuusenkerkkä-jogurttipiirakkaa, uuden ruoka ja viini- lehden innoittamana. Mutta muokkasin ohjetta omiin tarpeisiini.

Pohja oli hyvä.
Sen tein näin:
200 g. kanelikeksejä murskattuna
75 g. voita
½ dl intiaanisokeria
tilkka kermaa
½ dl ruisjauhoja

Voi sulatetaan ja siihen sekoitetaan muut aineet, annetaan hiukan jäähtyä ja painellaan leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.
Laita kylmään tunniksi seisomaan, jotta pohaj kovettuu.

Täyte:
200g. turkkilaista jogurttia
200 g. tuorejuustoa
reilu ½ dl kuusenkerkkäsiirappia
2 rkl lime mehu
2 liivatelehteä

Laitan liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 min. Sekoita muut aineet keskenään. Kuumenna limemehu ja liota liivatteet siihen. Annan hetki jäähtyä ja sekoita sitten täytteeseen. Anna seistä kylmässä pari tuntia, että hyytyy.

Täyteen voisi luokitella luokkaan: Älä tarjoa vieraille!
Itse tekemäni kuusenkerkkäsiirappi ei ehkä ole tarpeaksi vahvaa, mutta se ei maistunut ollenkaan täytteessä.
Mietin, että jos olisi tajunnut pakastaa keväällä pelkkiä kuusenerkkiä, niin ne olisivat maistuneet paremmin.
Tai vaihtoehtoisesti olisi laittanut kuusenkerkän sijasta vaikka basilikaa.
Joka tapauksessa, tämä syötetään perheelle ei vieraille.

-Martsa-


Jätä kommentti so far
Jätä kommentti



Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s



%d bloggers like this: