Just Veggin\’


Lempi salaatinkastike ja mustikkavaahtoa by martsa
03/07/2009, 11:28 am
Filed under: reseptit, riisi, ruokaohjeet | Avainsanat: , , , , ,

Kesällä meillä syödään paljon salaatteja. Kun on kuuma, niin ei jaksa syödä niin ”raskasta ruokaa”. Salaatti on usein ihan riittävä lisukkeeksi, ei enää tarvitse perunaa tms. Lisäksi jos sattuu esim. Hakaniemen torilla pyörimään sulkemisaikoihin, niin sieltä saa todella halvalla salaattivärkit.
Olen pitkään etsinyt reseptiä, jota tehtiin joskus aikoinaan ravintolaoppilaitoksessa. Se oli niin hyvää. Löysin yhden, jota muokkamalla sain ainakin lähes samanlaista:

Lempi salaatinkastike:
1 muna (tai vain keltuainen)
1/2 dl sinappia
1 dl ketsuppia
1 kpl valkosipulinkynsi
2 rkl punaviinietikkaa
valkopippuria loraus hunajaa
3 dl ruokaöljyä
(kermaa, mehua tms.)

Mä tykkään käyttää tähän Tupperwaren Speeedy Cheffiä, kun sen majoneesi valuu sieltä juuri sopivasti ohuena nauhana. Vatkaa muna, sinappi ja ketsuppi, lisää mausteet ja lopuksi ruokaöljy ohuena nauhana.

Hyvää sellaisenaankin, mutta tönkköä. Ohensin sitä vielä kermalla. Kerma pehmentää maun ihanasti. Mutta ihan yhtä hyvin voisi ajatella käyttävänsä ananas- tai omenamehua laimentamiseen.

Vielä tuosta munasta. Täähän on vähän sellainen majoneesipohjainen kastike ja majoneesiin perinteisesti on käytetty vain keltuainen. Jostain kuitenkin luin, että ihan yhtä hyvin voi laittaa koko munan, varsinkin, jos ei ole sille valkuaille muuta sijoituspaikkaa.
Jos valkuaisia on pari, niin niistä voi tehdä vaikka mustikkavaahtoa.

Mustikkavaahto:

2 valkuaista
1 dl tomusokeria
1 dl kuohukermaa
1 tl vanilliinisokeria
2 dl keitettyä pitkäjyväistä riisiä
4-5 dl mustikoita (tai puolukoita)

Vatkaa ensin valkuaiset kovaksi vaahdoksi (tähänkin muuten se Speedy chef on loistava). Lisää joukkoon sokeri.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä vaahdot. Mausta vanilliinisokerilla. Lado jälkiruokakulhoon tai annosmaljoihin kerroksittain riisiä, mustikoita ja vaahtoa. Koristele mustikoilla. Sirota päälle sihdin läpi tomusokeria.

Ja kohtahan on jo mustikkaaikakin. Ja saa alkaa täyttämään pakastinta uudestaan🙂.

-martsa-


Jätä kommentti so far
Jätä kommentti



Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s



%d bloggers like this: