Just Veggin\’


Pakastin suli taas….kuka jätti oven auki?? by martsa
02/07/2009, 12:36 am
Filed under: juomat, kasvikset, kukkakaali | Avainsanat: , , , , , , ,

Siinäpä se, otsikossa. Kuka jätti pakastimen oven auki? Mulla on epäilykset, mutta kukaan ei tunnusta. Jouduin tyhjentämään koko pakkasen. Kylläpä syötiin tää viikko halvalla, kun pakkasessa riitti tavaraa.

Siinä meni sitten sunnuntai mukavasti ruokaa laittaessa. Suurimman osan sain käytettyä, että sinällään ei harmita niin paljoa. Tulihan samalla maistettua niitä jäädykkeitäkin, jotka tein ennen juhannusta. Meidän perheraati hyväksyi kummankin vaihtoehdon, mutta rankkasi raparperijäädykkeen paremmaksi.
Me ollaan lahjoiteltu nyt pullaa joka puolelle ystäville, kun sitä oli pakkasessa.

Ja tulipa otettua viimevuotisetkin raparperit käyttöön. Tein niistä raparperimehua:

Raparperimehu:

2 kg raparperia
2 sitruunaa, joista leikataan kuoret ja valkoinen osa pois ja siivuiksi
sitruunat ja raparperi ämpäriin, vettä päälle että peittyy
anna seistä 2 vrk
siivilöidään
lisätään 1 l. mehua kohden ½kg sokeria, jos pulloon niin keitä, jos pakasteeseen niin ei tarvi

Mä en jaksanut keitellä joten pakastin sopivissa annosrasioissa. Nyt otan siis yhden rasian ja laitan sen sisällön mehukannuun, sitten päälle vettä ja avot!
Tästä saa ”raparperilimonadia”, kun laittaa veden sijasta kivennäisvettä. Tosi hyvää!

Pakastin oli myös täynnä erilaisia kasviksia kuten porkkanaa, kukkakaalia, parsakaalia, papuja jne. Ne piti myös käyttää pois ja se onnistui oikein hyvin grillissä, mun oma meni näin:


Grillatut kasvikset

bataattia suikaleina
porkkanaa
parsakaalia
kukkakaalia
pitkiä vihreitä papuja
pinaattinappi (pakaste)

kastike:
1 dl öljyä
4 valkosipulinkynttä murskana
½ chili ilman siemeniä pieneksi silputtuna
erilaisia yrttejä
sitruunamehua
suolaa
pippuria

Kastike sekoitetaan kasviksiin ja kasvikset lisätään grilliin kypsymisjärjestyksessä.
Kastike sopii loistavasti kaikenlaisille grillattaville kasviksille.
Tämä kastike on myös yksi toiveresepteistä, siksikin kirjasin sen tänne. (-eli se on se juhannuksen kasvisten kastike- wink wink).

-martsa-


2 kommenttia so far
Jätä kommentti

Mut me juhannusgrillaajat ollaan niin kokkeja, et mepä heitettiin vaan kaikki kasvikset yhtä aikaa Muurikalle ja kastikkeet perään😛.

Irbe

kommentti Kirjoittanut Irina

Niin se usein meilläkin tehdään, koska mun ei anneta koskea grilliin😛. Osa on sitten vaan vähän kypsempiä kuin toiset. Oikea oppisesti kuitenkin pitäisi laittaa eriaikaan, esim. porkkanalla kypsyy kauemmin kuin vihreä papu.
Hyvä tapa on yrittää laittaa esim. vain juureksia tai vain kasviksia, jolloin kypsymisajat on lähes samat.🙂
-Martsa-

kommentti Kirjoittanut martsa




Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s



%d bloggers like this: