Just Veggin\’


Juhannuksen kalasatoa by martsa
21/06/2009, 11:26 pm
Filed under: Uncategorized

Juhannuksen rentouttavinta puuhaa oli istua laiturin nokassa ja onkia mato-ongella. Siinä nokassa tuli vietettyä tunteja lapsien kanssa. Se oli mukavaa hommaa ja lapsukaiset (oma ja sukulaislapset) saivat kunnon kielikylvyn. Lauantai-iltana kuulin jo omani lauleskelevan sujuvasti laiturilla: ” Lilla, lilla fiskar, lilla, lilla piikkar ”. Viikonlopun kalasaalis oli siis kymmeniä piikkareita (piikkipyrstöjä), pienen pieni hauki, iso säynävä, 7 ahventa…..itseasiassa kala alkoi nappaamaan vasta kun oli aika lähteä pois. Takaisin mereen päästettiin monet näistä, säynävä siksi, että siinä on niin paljon ruotoja, hauki taasen oli niin pieni, kuten myös pari ahventa ja tietenkin piikkarit.

Poika sai opetella perkaamaan kalaa. Se oli mielenkiintoista ja opettavaista hommaa. Kalahan siis perataan niin, että kiduksien takaa vedetään ”kaula” auki, jonka jälkeen puukolla avataan vatsa ja poistetaan sisäelimet. Nämä voi hyvin jättää lokeille syötäväksi.

Halstrattu ahven:

Ahven perataan. Laitetaan sisään suolaa ja annetaan maustua hetken.
Laitetaan kalat halsteriin ja paistetaan nuotiolla.
Juhannuskokko käy tähän hyvin.

Varsinkin näin pienen saaliin ollessa kyseessä, tämä on aivan loistava pieni ilta- tai yöpala. Mitään sen ihmeellisempää ei tarvita, kun ahven on tuore.

-martsa-


Jätä kommentti so far
Jätä kommentti



Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s



%d bloggers like this: