Just Veggin\’


Kermaa pitäisi olla by justvegging

Jo pitkään minun päässäni on pyörinyt ajatuksia ”creamed corn”ista, lapsuuteni herkkua. Vartuin sellaisessa paikassa, joka oli tunnettu siitä, ettei sen ympäri ollut muuta kuin maissia ja soijapapuja niin pitkään kuin silmä kantoi. Sinne äitini suku oli asettunut, kun vaihtoi maan. Isäni suku taas oli paljon etelämmästä, jossa myös minäkin vietin ensimmäisiä vuosia ja jokaisen kesän. Creamed corn on sinänsä täydellinen sekoitus niistä kahdesta paikasta, eteläläisillä on tuhansia tapoja syödä vihanneksia, mutta jos he suinkaan saavat kermaa lantrattu johonkin paikkaan, siitä tulee vihannesten vihanneslisäke:

Creamed corn

  • 1 200 g pkt pakastemaissia
  • 1 200 g pkt 15% ruokakermaa tai kuohukermaa
  • 2 rkl voita
  • suolaa maun mukaan

Sulata voi miedolla lämmöllä ja lisää siihen maissit ja puolet kermasta. Keitä miedolla lämmöllä kunnes kerma on keittynyt melkein kokoon. Lisää loput kermaa, keitä kunnes alkaa kuplia ja sammuta hella. Lisää suolaa maun mukaan.

Jos on suinkaan tuoretta, makeaa maissia, suosittelen sitä hartaasti. Siinä tapauksessa maissitähkästä leikataan maissijyvät tyvestä vähän matkaa kippoon tai kattilaan. Kun kaikki jyvät ovat irti, vedä veitsi tähkää pitkään, jotta kaikki ”maito” irtoaa. Tässä tapauksessa käytä vähemmän ruokakermaa kuin mitä ohjeessa mainitaan.

Creamed corn and a buttermilk biscuit

Pihasalaatti á la 3 poikaa

Toinen ohje on myös etelästä, täkäläisten päin ”biscuit” (ei todellakaan Englannin biscuit), ihanan pehmeää leipälaji. Sitä voi syödä monella eri tavalla, kaikkiin tapoihin kuuluu kuitenkin runsaasti voita väliin. Voin lisäksi sitten voi laittaa esim. kinkkua ja juustoa, pekonia ja paistettua kananmunaa, vaikkapa hilloa tahikka hunajaa. Jos ei muuta keksi, voi tehdä siihen kermanpohjaista kastiketta, jossa on maustettua possunjauhelihaa!

Buttermilk biscuits

  • 6,25 dl vehnäjauhoja (miel. Sunnuntain erikoisvehnäjauhoja)
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 1/2 tl ruokasooda
  • suolaa
  • vähän yli 3/4 dl pehmeää voita
  • 2,5 dl piimää

Lämmitä uuni (200°C). Siivilöi jauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja suolaa kulhoon. Lisää voi ja käsin sekoita sitä kuiviin aineksiin. Kun taikina näyttää pieniltä muruilta, lisää piimä ja sekoita puulastalla, kunnes taikina alkaa olla tasainen. Tässä vaiheessa yleensä alan sekoittaa taas käsin, kunnes kaikki jauhot ovat päässeet taikinaan. Ei kuitenkaan saa sekoittaa yhtään sen enempää, muuten biscuitit ovat sitten kovia tullessaan uunista. Taputa leipää jauhetun leivinpaperin päälle tasaiseksi kakuksi (paksuus n. 2 cm) ja leikkaa isoiksi ympäröiksi joko keksimuoteilla tai vaikkapa lasipurkin suulla. Pyyhi ylimääräiset jauhot pois ja laita leivinpaperi ja biscuitit peltin päälle ja pelti uuniin kunnes biscuitit ovat kullanvärisiksi.

HUOM! Jos haluat, että biscuitin reunat ovat pehmeät, laita ne peltille vierivierikkäin. Jos ei, sitten ne saa olla erillään. Riippuu vähän mielialasta, kummalla tavalla leivon näitä. Toinen HUOM! Nämä sopivat kasvissyöjille, kunhan jätä se kuvissa oleva kinkku pois. Kannattaa myös käyttää jotain vahvanmakuista juustoa, jos syö näitä juuston kera. Valion Ritarijuusto sopii näihin oikein mainiosti.

-enk


Jätä kommentti so far
Jätä kommentti



Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s



%d bloggers like this: