Just Veggin\’


Retiisit ja valkosipulia by justvegging

Great Big Vegetable Challenge -sivuston inspiroimana päätin kokeilla paistettujen retiisien ruokaohjeen, sillä en ole ikinä erityisesti pitänyt niistä, muuten kuin raakoina salaatissa siis. Kun tuon sivuston Roasted Radish -ohje lupasi, että retiisien pikanttisuus vähentyisi, olin myyty. Mutta kun olen minä, en osaa noudattaa ruokaohjeita muokkaamatta niitä oman maun mukaan.

Retiisit ja valkosipulia

  • retiisit naattineen
  • voita
  • valkosipulikynsiä
  • vastajauhettua suolaa ja pippuria

Lämmitä uuni (200°C). Putsaa retiisit ja halkaise punainen osa, kuori valkosipulikynnet ja pilko isohkoihin paloihin. Laita reilusti voita vuokaan ja vuoka uuniin voita sulamaan lyhyeksi ajaksi. Ota vuoka uunista ja lisää valkosipuli ja retiisit. Hämmennä ainekset niin, että molemmat ovat voin peitossa. Laita vuoka takaisin uuniin ja anna olla, kunnes retiisien väri alkaa haaleta. Ota vuoka taas uunista, hämmennä ja laita vuoka takaisin uuniin. Lisuke on valmis, kun retiisit ovat aavistuksen verran pehmeitä ja valkosipuli tuoksuu hyvältä. Myllystä sitten suolaa ja pippuria päälle.

Minulla oli lampaanrintaa jääkaapissa eilen, joten paistoin senkin samalla tavalla lisää valkosipulin kera. Sen jälkeen viipaloin sen ja lisäsin sitten sen tänään salaattiin. Retiisilisukkeesta toisaalta ei jäänyt mitään täksi päiväksi!

-enk


Jätä kommentti so far
Jätä kommentti



Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s



%d bloggers like this: