Just Veggin\’


Mitä kaikkea voi tehdä yhdestä 750 g jauhelihapaketista? by justvegging

Jääkaappiin löytyi tiehensä semmonen 750 g jauhelihapakettijärkäle plus punalappunen paketti vapaita kananmunia, joten kunnon emäntänä rupesin heti miettimään, mitä kaikkea voin tehdä siitä. Muksut olivat pitkään pyytäneet makaroonilootaa, eikä anopin tuomaa herkullista satsia auttanut asiaa yhtään, vaan piti tehdä lisää, joten makarooniloota pääsi listalle. Siihen ei kuitenkaan mene kuin 400 g korkeintaan, joten ei muuta kuin paistinpannulle sen aikana kun mietin muuta käyttöä. On ihan äsken syöty jauhelihakeittoa, joten se ei käy, mutta mitä jos tekisin laiskaliinin frittatan? Siihen vois käyttää vähän siitä myös. Kolmanneksi olin päättänyt tehdä feta-jauhelihakolmioita, mutta ne jäi, kun lähes kaikki jauhelihaseos syötiin ilman voitaikinaa jo alkuvaiheessa (lopusta tehdään sitten vissiin keittoa). Ao. ruokaohjeessa on annettu ihan summanmittaisia ohjeita, sillä kaikki taas riippuu siitä, mitä löytyy jääkaapista.

Jauheliha-kirsikkatomaatti-pinaattifrittata

  • ainakin 200 g jauhelihaa (ei mitään rasvattomia versioita)
  • kirsikkatomaatteja, halkaistuina
  • Lidlin pinaatti (tärkeä huom. käytä Lidlin, se on todella hyvä, jos ei saa tuoretta. Tähän käytän myös naattia kun sitä suinkaan on.)
  • sipulikuutioita
  • hirveän määrä kananmunia
  • suolaa ja pippuria
  • chilirouhetta
  • öljyä
  • juustoa

Lämmitä uuni (200°C). Paista (tai lämmitä uudestaan) jauhelihaa miedolla lämmöllä pienessä määrässä öljyssä. Lisää joukkoon sipulikuutiot ja pinaatti. Paista kunnes sipulikuutiot ovat pehmeitä (ei tarvitse jäädä vahtimaan, voi huoletta tehdä jotain muuta sen aikana kunhan käy ajoittain hämmentämässä seosta). Kaada vähän öljyä tai voisulaa käytettävään vuokaan ja levitä sitä kaikkiin nurkkiin. Riko puolet kananmunista astiaan (itse käytin 5+7 kananmunaa pyöreän vuoan kanssa; 6+6 olisi ollut parempi), lisää hivenen verran suolaa ja pippuria ja vatkaa niin, että rakenne rikkoutuu. Lisää kananmunat vuokaan ja sitten ripottele jauheliha-sipuli-pinaatti-seos tasaisesti päälle. Laita kirsikkatomaatit nättiin kuvioon päälle ja sirottele chiliruohetta päälle. Jos käytät juustoraastetta, sirottele sitäkin tässä vaiheessa jo. Jos sinulla on juustopala, leikkaa sitäkin kuutioiksi tai raastaa sitä ja lisää joukkoon. Riko loput kananmunista astiaan, vatkaa ja kaada varovasti vuokaan, jottei mikään lähde liikkeelle. Ois kurjaa löytää kaikki ruokaa vain toiselta puolelta. Pistä uuniin kunnes kananmunat ovat keitettyjä (voi kokeilla vaikka hammastikulla). Leikkaa palasiin ja tarjoaa. Lapset syövät tätä yleensä ketsuupin kera, minä taas tykkään sen päälle smetanaa.

Jotain näistä syntyi sitten ainakin 3 eri reseptiä: tänä iltana syötyä makaroonilootaa, jauheliha-pinaatti-sipuliseosta, josta tehdään sitten keittoa huomisen lounasta varten lisäämällä kermaa ja jauheliha-kirsikkatomaatti-pinaattifrittata. Ylimääräisestä pinaatista sitten tein yksinkertaista korealaista pinaattiruokaa.

-enk


3 kommenttia so far
Jätä kommentti

Hieno aihe -.-😀 no kananmunat kerro jotain uutta😀 ja mistä sait ton lumi sateen tähän sun blogiin?

kommentti Kirjoittanut monttu

Lumisade oli jokin väliaikainen lisäys blogiin, mutten tiedä mistä oikein löysin sen. Onneksi on väliaikainen, mutta saattaa sataa lunta blogissa vielä kesäkuussa😀 Kivaa, kun löysit blogiimme ja tervetuloa uudestaan!🙂

kommentti Kirjoittanut justvegging

🙂 No mullakin on blogi😀 mutta se ei oo niin hieno kun tää🙂 kerro oon utelias🙂😦

kommentti Kirjoittanut monttu




Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s



%d bloggers like this: