Just Veggin\’


Pekonipiirakka by jurmat
12/09/2007, 4:35 pm
Filed under: juusto, kananmunat, pekoni

Pekonipiirakan ohjeita on netti tulvillaan, silti tässä yksi lisää. Kaappiin oli jäänyt pekonia ja munia vaan ei kermaa ja piirakkaa teki mieli, joten rohkeasti sitten kokeilin käyttää munamaitoa nesteenä ja sehän toimi täydellisesti. Tässä nyt sitten ohje:

Pohja:

125g voita

2-3dl vehnäjauhoja

1 kananmuna

vajaa tl leivinjauhetta

Täyte:

Paketti pekonia

2dl juustoraastetta (itse käytin kaappiin unohtuneen edamin jota kukaan ei ole muuten suostunut syömään)

2 kananmunaa

2 dl maitoa

suolaa, mustapippuria

Sulata voita vähän, lisää jauhot ja leivinjauhe, sekoita hieman ja lisää muna. Sekoita tasaiseksi ja nosta jääkaappiin hetkeksi. Suikaloi pekoni ja käristä pannulla. (Täytteeseen voi lisätä myös sipulia, paprikaa, sieniä yms mitä nyt kaapissa sattuu olemaan.) Painele taikina vuokaan (tästä tulee isohko piirakkavuoallinen) ja reunoille, ripottele päälle juustoraaste ja sitten pekoni (ja muut mahdolliset lisukkeet). Vatkaa kananmunat ja maito haarukalla, ripottele maun mukaan mustapippuria ja suolaa munamaitoon ja kaada sitten tasaisesti täytteen päälle. Paista uunissa noin 40 minuuttia 200 asteessa. Tämä piirakka saavutti meillä suuren suosion, lapsetkin söivät innolla ja sanoivat jälleen kerran että äiti tekee hyvää ruokaa.

-jurMat-


1 kommentti so far
Jätä kommentti

Loistava ohje, pakko myöntää, että pidin kovin ja niin pitivät kaikki muutkin🙂 Kiitos!

kommentti Kirjoittanut Lotta




Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s



%d bloggers like this: