Just Veggin\’


3 x jälkkäriä by justvegging

Perheeni on viettänyt aika paljon aikaa marjassa tänä kesänä. Tuntuu myös siltä, että kaikkien marjojen kypsymisajat ovat ihan vinksallaan, joten olemme saaneet nauttia niitä jo pitkään. Pojat löysivät tänä vuonna kodin läheltä pari karviaispensasta, mikä on tuonut vähän tervetullutta vaihtelua nautimillemme herukka-, vatukka- ja mustikkaruoille.

Kreikalla päin on tapana syödä jogurttia ja hunajaa, joten tässä huushollissa on myös ihan normaalia, että syömme sitä, kun kerran tavaksi on opittu. Toisaalta käytämme ruotsinturkkilaista (hys, eläkää kertoko kellekään!) jogurttia (ns. partaäijää) ja suomalaista hunajaa.

Jogurttia hunajan kera

  • Partaäijä-jogurttia
  • Juoksevaa hunajaa

Ota haluamasi määrä jogurttia ja lisää siihen maun mukaan hunajaa. Tämä on hyvä aamupala sekä mainio välipala. Ajoittain joukkoon sekoitetaan hilloa (yleensä kirsikkahilloa).

Jogurttia hunajan ja mantelilastujen kera

  • Partaäijä-jogurttia
  • Juoksevaa hunajaa
  • Mantelilastuja

Ohjeet ovat samat kuin edellisen reseptin kohdalla, vaan pinnalle sitten ripostellaan mantelilastuja. Tähän ainakin nuorin muksu tykkää laittaa myös kultaisia rusinoita.

Marjajogurttijälkkäri

Marjajälkkäri

  • Partaäijä-jogurttia
  • Juoksevaa hunajaa
  • Marjoja
  • Kermavaahtoa

Ohjeet ovat samat kuin ensimmäisen reseptin kohdalla, vaan pinnalle sitten ripostellaan marjoja. Sitten sen päälle laitetaan vielä kermavaahtoa. Tämä meni niin hyvin kauppaan, että minulle jäi tuo pienen pieni Muumikulhollinen! Oli vähän naurettavaa syödä sitä ihan ruokalusikalla, kun kahden ruokalusikan jälkeen se oli siinä. Pitäis muistaa ostaa lisää partaäijää ja käydä metsässä, nimittäin kun matkalla kaupasta kotio tänään piipahdin katsomaan vatukkoiden tilannetta ja jotkin niistä jättiläisistä ovat jo kypsiä.

-enk

Mainokset

Jätä kommentti so far
Jätä kommentti



Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s



%d bloggers like this: