Just Veggin\’


Keruupäivä by justvegging
11/07/2007, 1:25 am
Filed under: Uncategorized

Ajattelin olla itara ja olla ostamatta bussilippua, kun piti palata toisesta kaupunginosasta, joten otin pienen ämpärin mukaan ja pari hedelmäpussia. Paluumatkalla sitten keräsin maitohorsmaa, suolaheinää ja valkoapilaa sekä joukko palautuspulloja.

Maitohorsmaa ja rypsiä

Perattiin sitten maitohorsmaa kuistilla, lehdet omaan kippoon, kukat omaan ja varret omaan. Samaan aikaan keskimmäinen poitsu halkaisi varret ja söi niiden makeaa ydintä kaavimalla niitä hampaita vastaan. Huomenna kukista yritän sovittaa Alaskassa oppimiani maitohorsmasiirapin, -mehun ja -hunajan ohjeita Suomen oloihin. En muistanut mitään tarkkoja mittoja, kun opin hellan ääressä tekemään niitä, joten etsin ohjeita netistä. Mehun ohjetta ei löytynyt, mutta hunajan ja hyytelön ohje löytyivät. Löytyi oikeasti peräti 2 hyytelön ohjetta, mutta toisessa on voita, joten se taitaa jäädä kokeilematta ainakin toistaiseksi.

Suolaheinä eli meidän perheessämme tunnettu ”miekkaheinänä” meni ennen kuin siitä olisi voinut valmistaa mitään. Toisaalta siitä ei ollut kovin paljon kuitenkaan, kun en varsinaisesti lähtenyt keräämään sitä (maitohorsma ja apila olivat kohteena).

Aloin olla epätoivoinen apilan suhteen, kun en löytänyt sitä mistään muusta kuin tien varrelta, josta ei saa poimia saastan takia mitään. Päätin soittaa ex-anopille matkalla kotiin ja kysyä kuulumisia samalla kuin samoilin. Taisin sittemmin kiljua puhelimeen, kun mutkan takaa löytyi mahtavan määrää valkoapilaa! Puna-apilaa ei löytynyt vieläkään kuin aivan tien varrelta, joten se on hakulistalla huomiseksi. Saatuani tarpeeksi valko-apilaa, lähdin kävellen kotiin. Matkalla löytyi sitten tällainen yksinäinen yksilö:

Tattis tatti

-enk

Mainokset

Jätä kommentti so far
Jätä kommenttiVastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s%d bloggers like this: