Just Veggin\’


Chorizopizza by jurmat
28/06/2007, 12:26 pm
Filed under: Lidl, ruokaohjeet

Tämän pizzan kaikki ainekset löytyvät Lidlistä.

Pohja:

6 dl vehnäjauhoja (noin)

25g hiivaa

½ dl ruokaöljyä

2½ dl vettä

ripaus suolaa

Täyte:

½ pakettia chorizomakkaraa

1 kevätsipuli

4 tuoretta herkkusientä

kaniasalsaa

juustoa raasteena (Milbona kermajuusto toimii hyvin)

säilöttyjä jalapenoviipaleita

Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen, sekoita kunnes liukenee. Lisää puolet jauhoista ja suola, vatkaa tasaiseksi. Lisää öljy ja loput jauhot, pitzzataikina saa olla löysähköä ja pehmeää. Vaivaa sen verran että öljy ja jauhot sekoittuvat tasaisesti taikinaan. Anna nousta sen aikaa kun pilkot täytteet sekaan.

Silppua herkkusienet ja paista hetki pannulla voissa. Raasta juustoa sopiva määrä, itse laitan aina runsaasti juustoa. Viipaloi chorizo ohuiksi viipaleiksi. Silppua kevätsipuli varsineen.

Ota puolet taikinasta jauhotetulle pöydälle (käytä runsaasti jauhoja jos taikina on kovin löysää). Vaivaa tovi ja pyöräytä palloksi, paina littanaksi ja ripottele jauhoja päälle. Kauli pyöreäksi ohueksi levyksi. Kippaa päälle kaniasalsaa ja levitä tasaisesti pohjalle. Ripottele päälle pikkuisen juustoa, sitten lisää chorizoviipaleet, paistetut herkkusieniviipaleet, jalapenot ja lopuksi kevätsipuli. Kuorruta vielä koko komeus juustoraasteella ja paista uunissa tai pizza pronto pizzauunissa. Tee lopputaikinasta vielä toinenkin pizza. (Uunissa 225 astetta noin 15 minuuttia, pitsa on valmis kun pohja ja juusto on saanut mukavasti väriä).

-jurMat-


Jätä kommentti so far
Jätä kommentti



Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s



%d bloggers like this: