Just Veggin\’


Yakiudon, but not yucky udon by justvegging

Kun kerran tänään on juhannuspäivä, ei ole mikään auki. Jääkaapin tilanne näyttää huolestuttavalta, kun en jaksanut mihinkään markettiin ostamaan ruokaa gilzoonan muunkin ihmisen kanssa. Joten laitoin lopultakin vaatteet päälle ja suuntasin ensin rinteelle, josta hain villiruohisipulin kukkia. Paluumatkalla sitten piipahdin pakastimeen hakemaan Lidlistä ostettua pakastepinaattia (en voi kuin suosittella tätä kaikille!!) ja ruokahyllyyn hakemaan kuivattuja sieniä. Sienet likoon ja hakemaan eka uhri, kananmuna:

Yakiudon

Juhannusyakiudon

  • 1 pkt udon-nuudeleita
  • 1 kananmuna
  • pinaattia (tai keitettyä nokkosta), pilkottuna
  • pieni kourallinen kuivattuja itämäisiä sieniä, esim. Auricularia polytricha, ohuina suikaleina
  • kevätsipulinipusta vihreä osa, ohuina suikaleina
  • villiruohosipulin kauniita kukkia, irrotettuina
  • suolaa ja pippuria
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl miriniä
  • öljyä

Kiehauta vesi ja sitten lisää udon-nuudelit kattilaan. Helläkätisesti erottaa niitä toisistaan haarukalla. Kun ovat lähes kypsiä, kaada vesi pois ja laita nuudelit johonkin kulhoon. Kiehauta lisää vettä ja laita pinaattinyytit siihen, kunnes ovat niiden ydin on juuri sulannut. Kaada pinaatin vesi johonkin kippoon (ja käytä sitä myöhemmin, esim. keiton pohjana, kun leipoo, jne.) ja lisää sitten valutettu pinaatti udonin joukkoon. Lämmitä paistinpannua hellalla ja lisää siihen sen verran öljyä, että kananmuna ei tartu pohjaan, kun paistaa. Riko kananmunat astiaan, lisää hivenen verran suolaa ja pippuria ja vatkaa niin, että rakenne rikkoutuu. Lisää kananmuna paistinpannuun ja käännä paistinpannu niin, että kananmuna leviää pannussa tasaisesti. Käännä kerran, kun kananmunan päällä oleva neste alkaa haihtua ja paista n. 20 s lisää. Kaada lautaselle, anna jäähtyä ja sitten leikkaa se ohuiksi suikaleiksi. Purista vesi pois sienistä (säästä tämäkin ”liemi” samasta syystä kuin pinaattivesi) ja paista hiukan öljytyssä pannussa. Paista vähäisessä määrässä öljyä kevätsipulinipun vihreätä osaa n. 15 s. Sen jälkeen kaada pannuun kaikki jo keitetyt ainekset ja osa kukista. Paista n. 1 min, sitten lisää soijakastike ja mirin. Kaada lautaselle ja sirottele loput kukista sen päälle. Annos: 1 nälkäiselle juhannusjuhlijalle.

-enk

Huom! Tämä ruokalaji on sopiva ovokasvissyöjille, muttei vegaaneille.


Jätä kommentti so far
Jätä kommentti



Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s



%d bloggers like this: