Just Veggin\’


Limekakku by jurmat
07/06/2007, 12:06 pm
Filed under: reseptit

r_limekakku.jpg

Kakkupohja:

200 g digestivekeksejä
75 g voita

Täyte:

7 liivatelehteä
4dl maustamatonta jugurttia
4 limesitruunaa
1 dl limemehua (sokeroitua)
4 dl kermaa
1½ dl sokeria

Koristekiille:

2 liivatelehteä
1 limen mehu
1½ dl limemehua (sokeroitua)
2 rkl sokeria

Murskaa keksit, sulata voi ja lisää voisula keksimurskaan, sekoita tasaiseksi. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla tai kelmulla ja painele keksimassa vuokaan, pohjalle ensin ja reunoille niin paljon kuin riittää. Siirrä jääkaappiin kovettumaan. Raasta jugurtin sekaan kahden pestyn limen vihreä kuori. Purista myös hedelmien mehu mittakippoon ja lisää jotain limemehua (esim. Juissin sitruunalimemehu) niin että nestettä on yhteensä 1dl. Lisää mehukin jugurttiin. Laita liivatelehdet runsaaseen veteen likoamaan viideksi minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi, ei kovin jämäkäksi. Puristele liivatteista liika vesi pois ja sulata kattilassa. Kaada liivatesula ohuena nauhana jugurtin sekaan samalla voimakkaasti vatkaten. Lisää vielä sokeria, 1-1½dl, maistella kannattaa niin että makeus on omaan makuun sopiva. Sitten seos kermavaahdon sekaan ja sekoita tasaiseksi. Ota kakkuvuoka jääkaapista ja kaada massa vuokaan, tasoita pinta ja siirrä takaisin kylmään jähmettymään. Kun jugurttikermalimehyytelö on sopivasti jämähtänyt (kestää noin 4h) valmista koristekiille. Purista mittakippoon limemehu ja lisää sokeroitua limemehujuomaa niin että nestettä on yhteensä 2dl. Lisää sokeri ja sekoittele jotta se liukenee mehuun. Anna liivatteiden liota runsaassa vedessä sen viisi minuuttia, sulata kattilassa ja lisää ohuena nauhana samalla voimakkaasti vatkaten limemehuun. Siirrä jääkaappiin ja anna hyytyä siihen asti että koostumus muistuttaa jäykkyydeltään raakaa kananmunan valkuaista. Kaada sitten varovasti hyytyneen kakun päälle, käytä apuna ruokalusikkaa tms jotta saat tasaisen kuorrutuksen. Ja vielä kakku jääkaappiin. Poista irtopohjan reunus vasta kun kakku on varmasti kokonaan hyytynyt. Jos meinaa ottaa reunoihin kiinni, irroittele varovasti veitsellä.

-jurMat-


2 kommenttia so far
Jätä kommentti

Pitäisikö koriste kiilteestä tulla limen vihreää? kuvassa näyttää enemmän keltaiselta… ja voiko jugurtin sijasta käyttää vaikka tuorejuustoa?

kommentti Kirjoittanut Sara

Kiilteen väri riippuu myös lime-mehusta, jos väriin haluaa hiukan vaikuttaa, voi lisätä vaikka hiukan vihreää väriainetta. Todella pikkiriikkisen.

Uskoisin, että onnistuu myös tuorejuustolla.

kommentti Kirjoittanut martsa




Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s



%d bloggers like this: