Just Veggin\’


Virallinen ”tyhjennä jääkaappisi” -päivä (ainakin meillä) by justvegging

Kun olin pieni, tämä päivä yleensä osui sunnuntaihin, eli juuri se päivä, kun isäni ei suostunut kokkaamaan, ja se tunnettiin nimellä ”catch-as-catch-as-one-can day”:nä (en toisaalta tiedä miksi, mutta njoo). Tänään jääkaappi oli oikein pullollaan viime viikon tähteitä, joten päätin herättää tämän päivän taas henkiin. Ja niin kuin vain tällaisena päivänä voi olla, näissä ohjeissa ei ole mitään mittoja määrien summittaisuuden takia, sori!

Empty-the-fridge plus radishes and their greens

Jääkaappityhjennin

  • pekonia
  • 1 kananmuna
  • ruohosipulia
  • ruohosipulin kukkia
  • sokerihernepalkoja
  • porkkanoita
  • keitettyjä pavunituja
  • keitettyä riisiä
  • soijakastiketta
  • mirinkastiketta
  • sokeria
  • ruokaöljyä

Pilkko kasvikset. Kuumenna wokki tai paistinpannu ja lisää tarpeeksi ruokaöljyä, että pohja peittyy ohuesti. Kun öljy on kuuma, heitä pannuun kasvikset. Kun ne ovat kypsiä, kaada ne kulhoon. Paista sitten pekoni samassa pannussa ja kun se on rapea, kaada sekin samaan kulhoon, mutta jätä sen rasva pannuun, sillä sitä käytetään kananmunan paistamiseen. Rikko kananmuna pannuun ja sekoita sitä niin että rakenne rikkoutuu. Kun kananmuna on pehmesti hyytynyt, kaada sekin kulhoon jättäen rasva pannuun. Lisää keitetty riisi pannuun ja kaada päälle soijakastiketta, miriniä ja vähän sokeria, kunnes sen maku on tasainen ja makeahko. Anna kiehauttua ja sitten kaada kaikki kulhossa olevat ruoat riisin päälle. Sekoita ainekset kunnolla, kaada kulhoihin tai lautasille ja tarjoa. Annosmäärä riippuu täysin siitä, mitä ja kuinka paljon löytyy jääkaapista ja kuinka nälkäisiä syöjät ovat.

Retiisit ja niiden naatit

  • retiisit
  • retiisien naatit
  • voi
  • suolaa ja pippuria

Huuhtele naatit hyvin, sillä ne ovat usein uskomattoman hiekaisia. Leikkaa pois haluttaessa varret ja käytä vain lehtiä. Viipaloi retiisit ohuesti ja lisää sekä retiisit että naatit paistinpannuun. Paista kunnes naatit ovat pehmenneet ja lisää voinokare joukkoon. Sirottele päälle suolaa ja pippuria maun mukaan. Jos käyttää vaikkapa koko retiisinipun naatteja, annos on silti pikkupurtavaa yhdelle hengelle tai monelle, jos se lisätään johonkin toiseen ruokaan. Itse lisäsin sitten retiisi-naatti-seos riisiin joukkoon kuvaamisen jälkeen.

-enk


1 kommentti so far
Jätä kommentti

Morientes! Löysin teidät blogiini jättämäsi kommentin perusteella ja täältähän löytyy kaikkea vänkää! Tulen toistekin🙂

kommentti Kirjoittanut Välispiikki




Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s



%d bloggers like this: