Just Veggin\’


Tapas á la Tapsa by justvegging
02/06/2007, 12:26 am
Filed under: juusto, kananmunat, karppaus, kasvikset, pikkupurtavaa, ruokaohjeet, tomaatti

Tänään oli varsin hektinen päivä, kun muksun kouluvuoden päätteeksi oli esitys, joka ajoittui juuri ruoka-aikaamme. Ei kenelläkään ollut tietysti nälkä ennen kuin lähdimme sinne, joten esityksen jälkeen heillä oli jo huutava nälkä. Tietysti kaikki päätti nirsoilla tänään, voileivät eivät kelvanneet, jne., joten ei muuta kuin helppoa ruokaa tekemään. Toiselle muksulle kuorimaveitsi käteen ja toiselle japanilaiset vihannesmuotit. Kolmas sai tyytyä juoksupojan tehtäväänsä. Sen aikana kun kaiversin pöydällä lojuneita jättikirsikkatomaatteja, keskimmäinen muksu kuori kilon porkkanoita, nuorin leikkasi ne muoteillaan ja vanhin toi ne minulle viipaloitavaksi.

Baked cherry tomato, cucumber and carrot salad, mustard mackerel by Saupiquet 

Täytetyt jättikirsikkatomaatit

  • 250 g jättikirsikkatomaatit
  • 1 kananmuna
  • mozzarellahelmiä
  • tuoretta basilikasilppua
  • suolaa ja pippuria

Leikkaa kirsikkatomaatit niin, että on isompi alapuoli (eli ”astia”) ja pienempi yläpuoli. Jaa yläpuolia odottaville ruokailijoille syötäväksi sen aikana, kun tomaatit ovat uunissa. Kaiverra kaikki siemenet pois ja laita tomaattiastiat suu ylöspäin vuokaan. Pistä yksi mozzarellahelmi jokaiseen ”tomaattiastiaan”. Rikko kananmuna nokalliseen astiaan ja lisää vähän suolaa ja pippuria. Sekoita munaseosta niin että rakenne rikkoutuu. Kaada vähän munaseosta jokaiseen tomaattiastiaan ja sirottele basilikasilppua päälle. Laita 200 °C uuniin kunnes munaseos on hyytynyt. Ota tomaatit varovaisesti pois vuoasta ja tarjoaa niitä nälkäisille ruokailijoille. Pikkupurtavaa neljälle tai annos yhdelle pikkupojalle, joka pitää kananmunista eniten maailmassa.

Makrilli

Makrilli oli ehkä päivän helpoin ruokalaji, jopa Herra 3 vee pystyi valmistamaan sen. Eli käy (vanhempien luvalla, jos tulee nikseen) Stockan herkulla ja osta sieltä Saupiquetin makrillifileet. Avaa tölkki/tölkit ja jaa fileet ruokailijoille. Syö vaikkapa suolakeksien päällä.

Kukkasalaatti

  • 1 kurkku
  • 2-3 kunnonkokoista porkkanaa
  • suolaa

Kuori porkkanat ja myös kurkku, jos haluaa. Leikkaa niitä kukkamuotoisiksi tangoiksi vihannesleikkurimuoteilla tai veitsellä ja sitten viipaloi ne ohuesti. Levitä tasaiselle pinnalle (käytän toisaalta lautasta tähän vaiheeseen) ja sirottele suolaa niiden päälle. Noin 5-10 min. myöhemmin, varovaisesti painele kaikki nestettä pois niistä ja tarjoaa erilaisten kastikkeiden kera.

Tykkäämme jokainen eri kastikkeista, minkä takia jätin kastikkeen pois tuosta salaatista. Itse käytin kalafileiden sinappikastiketta ja muksut käyttivät: 1) sitruunamehua, 2) Felix kreikkalaista salaattikastiketta ja 3) söi ne sellaisinaan. Tähän salaattiin oikeasti kuuluu japanilainen kastike; laitan myöhemmin sen ohjeen.

Tuoko kaikki?

Söimme toki muutakin ruokaa tänä iltana. Kun tavoitteena oli tyhjentää jääkaappi ylimääräisestä, muksujen nasuun menivät myös 500 g päärynää, 1 kg appelsiinia, 6 banaania, 1 omena, keitettyä jasmiiniriisiä, kiehautettuja pavunituja, lähes kaikki ruukkuun jäänyt basilika, 2 maapähkinähillovoileipää paahtoleivällä, kolmas hapankorpuilla, 1/4 pkt jotain leikkelettä, eriläisiä juustoja, cashewpähkinöitä ja 1,5 l maitoa. Kun nämä pääsevät teini-ikään asti, olen varmaan perikatossa. Itse tyydyin riisiin, kalaan ja pavunituihin (iso kulhollinen sellaista).

-enk


Jätä kommentti so far
Jätä kommentti



Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s



%d bloggers like this: