Just Veggin\’


Very good, veritsipsid by justvegging
31/05/2007, 11:19 pm
Filed under: Citymarket, liharuoat, pikkupurtavaa, reseptit, veriruoat

CM:ssa oli tänään Tapolan mustamakkaraa tarjouksessa, ja vaikka en ole asunut Tampereella vuosiin, oli pakko ostaa pari pötkylää, toinen heti syötäväksi ja toinen sitten virolaisia verisipsejä varten. Kun sitten pääsin kotio, Herra 3-vee alkoi heti vinkua, että hän tahtoo, joten ei muuta kuin pötkyläpätkä käteen ja ketsuppia päälle (muksun mielestä sinappi on Pahaa). Toinen niistä pötkylöistä sitten meni 3-veen suuhun, joten päätös oli vaikeaa, niin kuin vain voi olla pitkän päivän päätteeksi: heti naamaan vai vasta myöhemmin sipseinä. Sipsit kuitenkin voittivat:

Veritsipsid eli virolaiset verisipsit

Veritsipsid eli virolaiset verisipsit

  • Mustamakkaraa

Viipaloi mustamakkaraa ohuen ohuesti ja laita pellille. Laita pelti 100°C uuniin, kunnes ovat rapeita. Dippaa smetanaan tai kermaviiliin.

Alkuperäinen ohje löytyy Eesti Rahvusköök -kirjasta (ISBN 9985-64-238-4), ja kuvat siitä, miltä se näyttää, kun sitä tehdään virolaisesta verikäkistä, löytyy tässä.

-enk


1 kommentti so far
Jätä kommentti

Rõõm kuulda, et eesti veritsipsid maitsesid🙂

kommentti Kirjoittanut Pille




Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s



%d bloggers like this: