Just Veggin\’


Perunarieska by jurmat
30/05/2007, 8:37 pm
Filed under: leipä, Peruna, ruokaohjeet

5 dl perunamuusia

7-8 dl vehnäjauhoja

1 dl ruokaöljyä

1 kananmuna

2 tl suolaa

Laita kaikki ainekset perunamuusin sekaan ja sekoita tasaiseksi. Taikinan tulee olla sellaista että sitä voi jauhoisin käsin painella, aika tarttuvaa mutta ei puuromaista. Ripottele alustalle jauhoja, nosta kauhalla keko taikinaa päälle, ripottele vielä jauhoja taikinan päälle ja painele ohueksi pyöreäksi leiväksi. Pistele haarukalla, voitele kananmunalla ja paista todella kuumassa uunissa (275°C) kunnes pintaan tulee väriä, niitä ruskeita laikkuja mitä perunarieskassa on. Itse paistan perunarieskat Pizza Pronto -pizzauunissa, toimii upeasti. Tosin tällöin en voitele kanamunalla, pinta saa ilmankin kauniin värin. Kolmasosan vehnäjauhoista voi korvata vaikka ohra- tai grahamjauhoilla. Taikinaa voi myös maustaa oman maun mukaan, esim. kuivatulla persiljalla ja valkosipulilla.

-jurMat-


2 kommenttia so far
Jätä kommentti

[…] mielelläni maksan maltaita. Jos seuraa pussin ohjeita, perunamuusi on aika paksua, joten jurmatin perunarieskaohjeessa, kande käyttää joko vähemmän jauhoja tai enemmän nestettä. Ennen uuniin menoa rieska näytti […]

Päivitysilmoitus Kirjoittanut Just Veggin’

tere tere ja hyvää juhannusta…millä asetuksilla pronttos on kun rieskaa paistelet? kerrokko s-postiin jos jaksat

t. ohkolan parooni

kommentti Kirjoittanut toni sipola




Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s



%d bloggers like this: