Just Veggin\’


Nauris ja naattia by justvegging

Toissapäivänä olin Lidlissä etsimässä maapähkinävoita ja huomasin roskiksessa olevan ison satsin porkkanan naattia (eli sen maan päällä kasvavaa vihreää osaa). Miksi ihmeessä ihmiset heittävät ihan hyvää ruokaa pois? En kerinnyt siinä vaiheessa kysyä henkilökunnalta, saanko ne naatit, mutta kysyin jo seuraavassa kaupassa, Citymarketissa. Ei ollut kuitenkaan porkkanan naattia. Palkintona kuitenkin sain ison pussillisen nauriin naattia, josta sitten tänään valmistin soul foodia, nauriin naattia paistettuna pekonirasvassa.

Turnip greens with bacon
  • Naattia

  • Vettä

  • Pekoni (+ pekonirasvaa)

  • Suolaa ja pippuria

Ota naatti pois nauriista, sitten poista naatista kaikki kovat varret ja ruodit. Huutele jäljellä olevat lehdet runsaassa vedessä. Laita lehdet ja vettä kattilaan ja kiehauta ne. Valuta pois vesi ja täytä kattila, kiehauta lehdet ja valuta vesi pois uudestaan. Paista paistinpannussa pekoni rapeaksi ja pistä pekoni sivuun talouspaperin päälle. Heitä valutettu naatti pekonirasvaan ja paista miedolla lämmöllä, kunnes se on pehmeää. Kaada naatti kulhoon, murenna pekoni sen päälle ja lisää maun mukaan suolaa ja pippuria.

Tämä on minusta kuitenkin varsin tylsää, joten lisään aina jotain muuta siihen, sitruunamehua, ruohosipulia, jotain hortaa, joka löytyi pihalta tai metsästä. Parhaillaan villiruohosipuli kukkii ja kasvaa hurjaa vauhtia rinteellä ja pöydällä on paljon kirsikka- ja pihvitomaatteja, joten lopullinen versio oli:

Turnip greens with cherry tomatoes, bacon, chives and a dash of lemon.

  • Naattia

  • Vettä

  • Pekoni (+ pekonirasvaa)

  • Suolaa ja pippuria

  • Ruohosipulia

  • Kirsikkatomaatteja

  • Sitruuna tai sitruunamehua

  • Keitä naatti yllä olevien ohjeiden mukaan, mutta ennen kuin kaadat sen kulhoon, lisää tomaattikuutioita ja pilkottua ruohosipulirenkaita. Anna hautua, kunnes maut ovat tasoittuneet. Kaada kulhoon ja lisää vähän sitruunamehua ja suolaa ja pippuria maun mukaan.

    Itse tykkään nauriin naatin ruodista ja varsita, vaikka ne ovat varsin sitkeitä keitettyinäkin. Huomenna sitten tekemään jotain naatittomista osista!

    -enk


    Jätä kommentti so far
    Jätä kommentti



    Vastaa

    Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

    WordPress.com-logo

    Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

    Twitter-kuva

    Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

    Facebook-kuva

    Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

    Google+ photo

    Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

    Muodostetaan yhteyttä palveluun %s



    %d bloggers like this: