Just Veggin\’


Porkkanariisi by justvegging
30/08/2009, 12:06 am
Filed under: In English, jauheliharuoat, juurekset, pasta, reseptit, riisi, ruokaohjeet, tähteet

Taannoin oli jämien jämäpäivä. Jääkaapissa oli lähinnä valoa ja kolme nälkäistä pientä poikaa odottivat hartaasti ruokaa pöydän ääressä. Ei muuta kuin vetämään jääkaapista kaikki jämäruokien kipot esille ja miettimään mitä voi tehdä niistä. Kipoista löytyi mm. suolalla ja pipurilla maustettua paistettua jauhelihaa, riisiä ja rakettispaghettia, jonkin verran eri tavalla keitettyjä vihanneksia ja juureksia ja jonkun pojan koskematonta mustikkapuuroa, jota ei ehtinyt hitauttaan syödä ennen kuin koulutaksi tuli. Puuro sai palata jääkaappiin odottamaan sämpylöiden tekoa; muut pääsivät illan näyttelmään joidenkin tiskipöydältä löytäneiden tuoreiden vihannesten joukkoon.

Porkkanariisi

  • 5-6 dl keitettyä riisiä ja rakettispaghettia
  • 3/4 hienosti raastettu pienehkö sipuli
  • 4-5 karkeasti raastettua porkkanaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • suolalla ja pipurilla maustettua paistettua jauhelihaa
  • voita

Voitele mikronkestävää lasivuokaa ja laita sivuun. Isossa kulhossa sekoita riisi ja rakettispaghetti, raastettu sipuli ja raastetut porkkanat hyvin. Sirottele päälle suolaa ja pippuria ja höylää pienen määrän voita sen päälle myös. Laita päälle kansi, mikronkestävä vuokaa peittävä lautanen tai mikronkestävää kelmua. Pistä mikroon 3 minuutiksi. Kolmen minuutin jälkeen ota vuoka pois ja lisää siihen jauheliha. Laita ”kansi” takaisin päälle ja laita mikroon vielä pariksi minuutiksi. Ota pois ja tarjoile. Tämä määrä riitti minulle ja kolmelle pojalle plus sitten vanhimmalle pojalle seuraavana päivänä välipalana.

Alkuperäinen ohje on mainiosta Maki Itohin Just Bento -sivustosta. Sen kunniaksi julkaisen tämän muokatun ohjeen myös englanniksi.

A while ago we were having another ”catch as catch as one can” day. The fridge didn’t have much else beyond its light in it and I had three starving boys waiting impatiently for food at the table. So what else can you do but yank all of the containers with leftovers in them out of the fridge and think of something to do with them. We had some ground beef and pork that had been fried up and seasoned with just salt and pepper, some rice and vermicelli, an odd assortment of various bits and pieces of veggies cooked in different ways and blueberry porridge that one of the boys had left untouched because he had been too slow to get around to it before the school taxi came and picked him up. I threw the porridge back in the fridge to await the day I was going to be making rolls, while the rest of the leftovers got the chance to star in tonight’s dinner with a few fresh veggies had been sitting on the countertop.

Carrot rice á la enk

  • 5-6 dl cooked rice and vermicelli
  • 3/4 finely grated, smallish onion
  • 4-5 coarsely grated carrots
  • salt and pepper
  • ground beef and pork that has been fried up and seasoned with salt and pepper
  • butter

Grease a microwave-proof glass dish and put it aside. In a large bowl, mix together the rice and vermicelli, the grated onion and the grated carrots well. Sprinkle some salt and pepper on top and shave off a small amount of butter to put on top. Put a lid, a microwave proof plate or saran wrap meant for cooking on top. Put it in the microwave for three minutes. After those three minutes, take the dish out and add the ground meat to it. Put the ”lid” back on and put it back in the microwave for another couple minutes. Take out of the microwave and serve. This was enough for me and three boys and for the oldest one to put another bowlful away for a snack the next day.

The original recipe is from Maki Itoh’s wonderful Just Bento site. In her honor, I’m also publishing this version in English.

-enk

About these ads

Jätä kommentti so far
Jätä kommentti



Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s



Seuraa

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: